Наука України як продуктивна сила: історичний нарис - Звонкова, Г.Л. (Питання історії науки і техніки, 2011)
Проаналізовано значення інтелектуального потенціалу в науковому секторі народного господарства, в ефективному використанні природних виробничих багатств, вирішенні проблем соціально-економічного характеру.