О мгновенном возникновении интерфейса и двусторонних его оценках в задаче Коши для нелинейного анизотропного параболического уравнения - Дегтярев, С.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розглянуто явище миттєвої компактифiкацiї носiя розв’язку в задачi Кошi для параболiчного рiвняння з анiзотропним виродженням, подвiйною нелiнiйнiстю та сильною абсорбцiєю. У термiнах локальної поведiнки iнтегрованих початкових даних сформульовано необхiдну та достатню умову присутностi миттєвої компактифiкацiї та одержано точнi за порядком двостороннi оцiнки розмiрiв носiя розв’язку.