Комплексування мінералофлюїдологічних і петрофізичних методів: нетрадиційний підхід до вивчення порід-колекторів вуглеводнів (на прикладі Львівського палеозойського прогину) - Наумко, І.М.; Куровець, І.М.; Сахно, Б.Е.; Чепусенко, П.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Показано, що за мiнералофлюїдологiчними i петрофiзичними показниками, враховуючи насамперед флюїдонасиченiсть надр (особливо в межах субвертикальних геофлюїдодинамiчних структур), яка фiксується термобарометрiєю i геохiмiєю газiв прожилково-вкрапленої мiнералiзацiї у вiдкладах нафтогазоносних областей i металогенiчних провiнцiй, а також позитивнi геодинамiчнi критерiї, перспективи нафтогазоносностi на даному етапi слiд пов’язувати з пiвнiчним заходом регiону.