Психологічні механізми регуляції впливу медіапростору на індивідуальний інформаційний простір - Іванченко, С.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Стаття присвячена пошуку психологічних механізмів, що регулюють вплив медіапростору на індивідуальний інформаційний простір, який представляє собою когнітивну систему з обмеженою ,,пропускною здатністю" та працює па певних інформаційних ,, шифрах" (мова, образи). Розглядається феномен довіри до ЗМІ та система ,,вірю - не вірю ", яка виконує функцію когнітивного фільтру, що тестує інформацію на достовірність та захищає групову ідентичність.