Роман Кирчiв як дослiдник iсторiї фольклористики (до 80-рiччя вiд дня народження) - Дмитренко, М. (Народознавчі зошити, 2010)
У статтi висвiтлено один iз аспектiв багатогранної дiяльностi видатного українського вченого Романа Федоровича Кирчiва. Йдеться про вченого як iсторика української фольклористики, перу якого належить ряд помiтних спецiальних наукових праць. Висловлено високу позитивну оцiнку дiяльностi дослiдника-народознавця.