Північно-Східний науковий центр Академії наук України: короткий історичний нарис - Звонкова, Г.Л. (Питання історії науки і техніки, 2012)
Показано, як здійснювалася і координувалася робота по розробці науково-технічних програм, спрямованих на прискорений розвиток економіки, установами академічної науки Північно-Східного регіону Української РСР.