Гоголівський музейний меморіальний комплекс на Полтавщині - Пістоленко, І.О. (Питання історії науки і техніки, 2012)
У статті розглянуті основні етапи створення і структура полтавського музейного меморіального комплексу, присвяченого життю і творчому шляху М.В. Гоголя, визначено місце названого комплексу у мережі музеїв Полтавського регіону.