Становлення та розвиток кондиціонеробудування в Україні в другій половині ХХ століття - Ушенко, П.А. (Питання історії науки і техніки, 2013)
Проведений аналіз чинників, що впливали на становлення та розвиток кондиціонеробудування в Україні. Розкрито процес формування та розвитку цієї нової галузі машинобудування у СРСР у другій половині XX століття.