Модель оцінки рівеня забезпеченості кредитної угоди - Гриценко, Я.Е.; Біломістний, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Метою даної роботи є формування підходу до оптимізації банківської діяльності у сфері кредитування та побудова ефективної системи захисту кредитно-фінансових установ від основного різновиду загроз для сучасної банківської системи України – кредитного ризику.