Формування стратегії соціально-економічного розвитку міста - Сальдо, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Становлення місцевого самоврядування потребує створення науково-методичної бази, організації системи планового регулювання соціально-економічного розвитку міст. Доцільним є застосування стратегічного планування та цільового планування на основі прогнозів та програм соціально-економічного розвитку як засобу об'єднання зусиль приватного та суспільного секторів у досягненні визначених цілей розвитку міста.