Отамани Лихо в історії українського повстанства - Котляр, Ю.В. (Чорноморський літопис, 2011)
Досліджено діяльності повстанських отаманів Лихо на території України. Найбільшуувагу приділено життєвому шляху уродженця Миколаївщини отамана К. Бондарука (Лихо), який брав участь у знакових подіях Української національно-демократичної революції і був одним із керівників Первомайської петлюрівської організації.