Луї Вінсен Тардан: погляд з іншого ракурсу - Гетте, Г.Л.; Молотков, Г.С. (Чорноморський літопис, 2011)
На основі аналізу архівних матеріалів, публікацій авторів з України, Швейцарії, Франції, Німеччини та Росії встановлено нові подробиці заснування та розвитку швейцарської колонії Шабо в Бессарабії (1822), а також факти з біографії її засновника – Луї Вінсена Тардана.