Формування російських добровольчих загонів на Півдні України у 1918-1919 роках - Шапорда, В.А. (Чорноморський літопис, 2011)
Розглянуто причини, основні події та характерні особливості формування російських добровольчих загонів на Півдні України у 1918-1919 роках. Проаналізовано наслідки, які мав цей процес для історії регіону і України в цілому.