Етнічний склад сільського населення Півдня України напередодні 1917 р. - Ядловська, О.С. (Чорноморський літопис, 2011)
Показано роль етнічного представництва населення в історії Півдня України та розглянуто проблему вивчення національної структури сільських регіонів. Висвітлено питання щодо місця національних меншин у соціально-економічних та політичних процесах Півдня України наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст.