Пошук подібних нуклеотидних сайтів у геномних сиквенсах фітопатогенних вірусів - Гордєйчик, О.І.; Щербатенко, І.С. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, 2009)
Проведено комп’ютерний пошук подібних нуклеотидних сайтів у геномах фітопатогенних вірусів шляхом послідовного співставлення двох геномних сиквенсів зі зростаючою величиною зсуву їх початкових позицій. Встановлено граничні параметри невипадкової збіжності нуклеотидів у сиквенсах, показано наявність подібних нуклеотидних сайтів у філогенетично далеких родів вірусів, уточнено систематичне положення вірусу некрозу лізіантусу, виявлено особливості локалізації подібних нуклеотидних сайтів у вірусних геномах.