Висвітлення румунського окупаційного режиму в губернаторстві «Трансністрія» в українській історіографії - Дейнека, Н.В. (Чорноморський літопис, 2011)
Проаналізовано українську історичну літературу, яка висвітлює румунський окупаційний режим у «Трансністрії» (південно-західні райони України та Лівобережжя Молдавії).