Проектні розробки Українського державного інституту з проектування металічних заводів в контексті розвитку тракторобудування в Україні (кінець 20-х – початок 30-х років ХХ сторіччя) - Кривоконь, О.Г. (Питання історії науки і техніки, 2013)
Стаття присвячена аналізу первинних матеріалів, що висвітлюють процес формування проектного інституту Укрдіпромез, який став основою для створення радянських заводів та розвитку тракторобудування взагалі. Проведено аналіз виникнення інституту, передумов його створення та проблем, пов’язаних з виконанням перших проектів тракторних заводів.