Митні та логістичні аспекти здійснення ленд-лізу в СРСР - Фрадінський, О.А. (Питання історії науки і техніки, 2013)
Стаття присвячена дослідженню ленд-лізу як форми військово-економічного співробітництва країн антигітлерівської коаліції (СРСР, Великобританії та США) у контексті організації перевезень вантажів військового призначення та діяльності митної служби СРСР у роки ІІ Світової війни.