Моделювання навчальної предметної області - Євсеєва, О.Г. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Розглянуто п’ятикомпонентну предметну модель студента з дисципліни «Вища математика», що викладається студентам економічних та інженерних спеціальностей. На прикладі розділу «Лінійна алгебра» детально описано тематичну, функціональну, операційну, семантичну і процедурну компоненти моделі. Наведено структуру, принципи побудови та фрагмент семантичного конспекту з теми «Алгебра матриць».