Застосування нових методів дослідження в історико-меморіальній роботі на місцях боїв Великої Вітчизняної війни - Гнера, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2014)
У статті розглянута основна проблематика історико-меморіальної роботи на територіях, які зазнали значного антропогенного впливу в умовах браку об'єктивної інформації. На прикладі історико-меморіальних праць на рубежах Київського укріпленого району обґрунтована перспективність застосування аерофотограмметричних методів. Розглянуто методику дешифрування об'єктів пошуку на аеро- і космознімках.