Історіографія сучасних пам’яткознавчих досліджень православних монастирів в Україні - Ластовська, О.Л. (Питання історії науки і техніки, 2014)
У статті розглядається питання розвитку сучасної історичної науки і стан історіографії в питанні дослідження православних монастирів як пам'яток історії та культури. Акцентується увага на відновленні наукових напрямів, пов'язаних з археологічними дослідженнями монастирських комплексів, їх підземних будов і некрополів.