С.І. Лебедєв (1902-1989) – ректор Української сільськогосподарської академії - Богач, Є.М.; Григорюк, І.П. (Питання історії науки і техніки, 2014)
На підставі вивчення оригінальних архівних біографічних матеріалів висвітлено багатогранну організаторську, педагогічну і наукову діяльність визначного вченогофізіолога й біохіміка рослин, педагога, доктора біологічних наук, професора, заслуженого діяча науки УРСР, ректора та академіка Української академії сільськогосподарських наук Сергія Івановича Лебедєва.