Етап наукових досліджень сегментованого насіння цукрових буряків - Євтушик, Р.В. (Питання історії науки і техніки, 2014)
Здійснено аналіз наукових досліджень вчених з вивчення одноросткового сегментованого насіння. На основі архівних документів та друкованих матеріалів розкрито особливості нового агротехнічного прийому – сівби цукрових буряків сегментованим насінням. Встановлено, що першість з вивчення біологічних і фізіологічних особливостей дробленого посівного матеріалу належить радянським дослідникам, які запропонували та вперше провели сегментацію багатонасінних клубочків. Зроблено висновок, що на основі наукової діяльності вчених світу створено штучно модифіковану однонасінну культуру цукрових буряків.