Оптимальный алгоритм для решения интегральных уравнений Гаммерштейна в системах компьютерной алгебры - Денисенко, П.Н. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
У роботi побудовано алгебраїчний алгоритм для обчислення в системах комп’ютерної алгебри алгебраїчного многочлену yn порядку n e N. Цей многочлен – апроксимацiя розв’язку y = y(x), x e [a,b] iнтегрального рiвняння Гаммерштейна. Ця апроксимацiя оптимальна в просторi C[a,b].