Математичне моделювання практичних задач у вигляді лінійних задач на переставленнях та їх розв’язання з застосуванням властивостей комбінаторних многогранників - Пічугіна, О.С. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
В роботі дано огляд сучасних підходів до розв’язання умовних лінійних задач на комбінаторних множинах. Особливу увагуприділено дослідженню допустимих областей переставних многогранників з додатковими обмеженнями спеціальноговигляду. Показано, що в окремих випадках додаткове дослідження допустимої області дозволяє зменшити вимірність задачі,перейти від розгляду переставних многогранників з обмеженнями до поліпереставних без обмежень, знаходити розв’язкиумовних задач без використання методів лінійного або дискретного лінійного програмування. Побудовано математичнумодель однієї задачі розміщення виробництва у вигляді лінійної задачі на переставленнях з додатковими обмеженнями, дорозв’язання якої пропонується застосовувати викладені підходи. Бібліогр.: 10 назв.