Из истории крымоведения тридцатых: проекты и их реализаторы - Непомнящий, А.А. (Питання історії науки і техніки, 2008)
У статті розглядаються складні тенденції розвитку кримознавства у 30-х роках ХХ століття. До наукового обігу введено джерела щодо намагань відомого радянського історика Б. Д. Грекова реалізувати низку програм з вивчення історії Криму. Відновлено історію підготовки «Повного опису Криму» та першої кримознавчої енциклопедії. Вперше в історіографії встановлено склад краєзнавців, які працювали у річищі виконання цих складних завдань.