Невідомі сторінки українсько-шведських відносин: військовополонені козаки у Швеції під час Великої Північної війни - Станіславський, В. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2013)
28 травня 2012 р. у відділі історії України середніх віків та раннього нового часу Інституту історії України НАН України відбувся семінар, на якому виступив з доповіддю науковий співробітник Архівного центру лену Еребру (Örebro län) Хокан Хенрікссон (Håkan Henriksson).