Імітаційне моделювання системи управління гідромоніторним розмивом при свердловинному гідровидобутку корисних копали - Мельник, В.С. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
Проаналізовано процес та динаміку гідромоніторного розмиву корисних копалин. Розроблено математичну модель процессу як об’єкта керування. Запропоновано систему управління гідромоніторним розмивом за швидкістю розмиву та проведено її імітаційне моделювання. Іл.: 5. Бібліогр.: 3 назв.