Окремі положення із Методичних рекомендацій щодо розроблення Програми відновлення та модернізації вугільної промисловості, які було презентовано на засіданні Вченої ради ІЕП НАН України 29 жовтня 2014 р. - Стариченко, Л.Л. (Економіка промисловості, 2014)
Проаналізовано сучасний стан вугільної промисловості України. Основна частка шахт Донбасу внаслідок військових дій припинила свою діяльність. У подальшому першочерговим завданням стане відбудова зруйнованих і пошкоджених шахт. Зважаючи на це, розроблено необхідні заходи, які допоможуть вирішити проблеми відновлення та модернізації вугільної галузі.