Развитие системы образования в области пчеловодства в Украине (ХIХ - нач. ХХ вв.) - Сергиенко, С.С. (Питання історії науки і техніки, 2008)
В статті на підставі історичного аналізу конструктивно розкриті основні фактори, які вплинули на розвиток освіти в бджільництві України ХІХ – поч. ХХ століть. Визначені етапи розвитку, мережі розповсюдження, загальна кількість навчальних закладів і результати їх діяльності в підготовці кваліфікованих бджолярів.