Лев Данилович: «князь думен и хоробор на рати» чи «безчесний князь»? - Войтович, Л. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2013)
У статті на підставі залучення низки нових джерел, в першу чергу латиномовних, здійснено спробу відтворення реалістичного портрета князя Лева Даниловича, пов’язаних з його життям і діяльністю, зокрема, тих, що стосуються його участі в європейькій політиці 1253– 1300 рр., взаємини з сусідніми володарями та рідними братами