Судові урядники в земельних спорах у Великому князівстві Литовському (1529–1566 рр.) - Блануца, А. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2013)
У статті аналізуються питання компетенції судових урядників в справах про земельні спори у Великому князівстві Литовському у період дії Першого Литовського Статуту.