Український аспект валашсько-російських відносин 1688–1700 рр. - Пономарьов, О. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2013)
На основі опублікованих, а також архівних матеріалів розглянуто валасько-російські взаємини під час війни з Туреччиною у 1688–1700 рр. Зокрема, значну увагу приділено проблемі пошуку правителями Валахії нового протектора. Окремо виділено посередницьку роль гетьмана Івана Мазепи у таємному листуванні між Москвою та Бухарестом.