Українські сторінки світової науково-технічної думки кінця ХІХ ст. – першої половини ХХ ст. - Вісин, О.О.; Шендеровський, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2007)
У статті висвітлено роль українських вчених та їхній внесок у розвиток світової науково-технічної думки. Повернуто імена вчених, що їх раніше вилучали з енциклопедичних видань, шкільних, інститутських та університетських підручників.