Математичне моделювання розподілу корисних копалин за допомогою інтерлінації функцій трьох змінних - Литвин, О.М.; Штепа, Н.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Будуються i дослiджуються оператори iнтерлiнацiї (blending function interpolation) функцiї 3-х змiнних зi слiдами цiєї функцiї на системi прямих, паралельних осi Oz i нерегулярно розмiщених в областi дослiдження. При побудовi цих операторiв використовуються узагальненi формули Шепарда i Тейлора–Рвачова.