Уточнение некоторых положений теории электромагнитных полей - Стрикица, Б.И. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Вiдзначено деякi некоректностi в теорiї електромагнiтних полiв. Для їх усунення застосовано розроблений автором математичний апарат алгебра кватернiонних векторiв. З використанням цього апарату одержаний чотиривимiрний векторний потенцiал, що складається з суми двох векторних потенцiалiв (один з них формується зi швидкiстю свiтла, а другий зi швидкiстю, що дорiвнює швидкостi руху однiєї iнерцiальної системи вiдлiку вiдносно iншої). На базi цих потенцiалiв одержано залежностi для напруженостi електричного поля i для магнiтної iндукцiї, що складаються з двох компонент (часової i просторової). Цi залежностi дозволяють внести корективи в основнi залежностi теорiї електромагнiтних полiв.