Вплив хімічної модифікації полівінілпіролідоном на фізико-механічні властивості фенолоформальдегідної смоли - Суберляк, О.В.; Красінський, В.В.; Кочубей, В.В.; Шаповал, Й.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Методами диференцiйно-термiчного та IЧ спектроскопiчного аналiзiв та з використанням модельних сполук пiдтверджено хiмiчну взаємодiю мiж макромолекулами новолачної фенолоформальдегiдної смоли й полiвiнiлпiролiдону в розплавi. Вивчено механiзм взаємодiї, яка вiдбувається в областi температур 120–130 ºС за участю кiнцевих метоксильних груп фенолоформальдегiдної смоли з утворенням кополiмеру, що має значний вплив на адгезiйнi властивостi модифiкованої фенолоформальдегiдної смоли, на мiцнiсть при статичному згинаннi та поверхневу твердiсть затвердiлих продуктiв, а також на електроiзоляцiйнi властивостi.