Новий експрес-метод виділення та очищення сумарних препаратів ДНК та РНК з рослин - Мартиненко, О.І.; Кириленко, Т.К.; Алхімова, О.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Описано простий i швидкий метод видiлення та очищення iнтактних сумарних препаратiв нуклеїнових кислот (НК) з рослин. Метод грунтується на проведеннi одночасного руйнування клiтин, екстракцiї НК та їхнього очищення у присутностi хлороформу та спецiально розробленого гiпертонiчного буфера, який мiстить, крiм стандартних компонентiв, комплекс неiонних ПАР з гiдратованим пероксидом. Отриманi препарати ДНК i РНК характеризуються високим ступенем очищення та придатнiстю до Саузерн- i Нозерн-аналiзу. Запропонований метод забезпечує вихiд НК не менше 70% її кiлькостi, що мiститься у вихiдному матерiалi.