Методи побудови густини потенціального поля рекреаційної привабливості території - Виклюк, Я.І.; Артеменко, О.І. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Запропоновано метод аплікації нечіткого комплексного рекреаційного потенціалу для картографування. Розглянуто методику розрахунку показника рекреаційної привабливості території на базі нечіткої логіки. Створено сезонні карти рекреаційної привабливості території Чернівецької області (Україна). Розроблені карти відображають стан та зміну туристичної привабливості території протягом року. Привабливість території розглядається як для окремих видів відпочинку, так і в інтегральній формі.