Верхня та нижня оцінки помилок роботи узагальнених kNN класифікаторів - Таянов, В.А. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Пропонується підхід обчислення верхніх оцінок імовірності розпізнавання, що дає можливість використовувати їх для більш широкого класу моделей. Оцінки стосуються визначення стійкості покриття об’єктів класифікуючими алгоритмами на основі розподілу відстаней між об’єктами.