Експонування палеоприродної спадщини четвертинного періоду - Крахмальна, Т.В.; Кепін, Д.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
У статті розглядаються методичні засади експонування викопних решток ссавців плейстоцену – раннього голоцену в музеях України, Росії, Чехії, Польщі, Італії, Франції, Чилі. Автори зупиняються на особливостях створення палеонтологічних і археолого-палеонтологічних парків. Запропоновані типові схеми їхнього функціонального зонування. Проаналізовані засоби консервації для збереження викопного матеріалу, які застосовуються в сучасній музейній практиці.