З історії вивчення комплексу мусульманських пам’яток Старого Криму: експедиції Всесоюзної наукової асоціації сходознавства - Ломакін, Д.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
У статті проаналізована роль Всесоюзної наукової асоціації сходознавства у дослідженні мусульманських пам›яток історії й архітектури XIII–XV ст. у Старому Криму. Розглянута організація експедицій 1925 та 1926 років під керівництвом І М. Бороздіна. Висвітлені основні етапи наукових робіт на території давнього Солхату й, частково, за його межами. Також у статті підбиті підсумки дослідницьких робіт, здійснена спроба аналізу цих робіт для відновлення історії Кримського улусу Золотої Орди.