Дослідження спектру оптичного поглинання та ширини забороненої зони високоорієнтованих тонких плівок дигідродибензотетраазаанулену - Удовицький, В.Г. (Науковий фізико-технологічний центр МОН та НАН України, 2009)
В УФ-видимому діапазоні довжини хвиль досліджено оптичні спектри поглинання високоорієнтованих тонких плівок органічного напівпровідника дигідродибензотетраазаанулену. Плівки для досліджень отримувались методом термічної сублімації та конденсації в вакуумі на скляні підкладки з кварцу. Спектри записувались спочатку для плівок, що знаходились в чистому повітрі, а потім для цих же плівок після дії на них повітря з незначною домішкою (~1 мг/м3) хлору. Для обох цих випадків визначалась оптична ширина забороненої зони Eg. Знайдено, що дія хлору призводить до зменшення Eg, а потім, після витримки плівок в чистому повітрі, величина Eg плівок знову повертається до свого початкового значення.