Статистичний аналіз шумів колінних суглобів - Берегун, В.С.; Горовецька, Т.А.; Красильніков, О.І. (Акустичний вісник, 2011)
З використанням кумулянтного аналізу й ортогональних подань щільності ймовірності проведено статистичний аналіз шумів колінних суглобів. Виявлено інформативність старших кумулянтних коефіцієнтів і щільності ймовірності миттєвих значень шуму (фоноартрограм) і рівнів звукового тиску для встановлення діагностичних ознак норми й патологій - фіброзного й деформуючого артрозу. Аналіз проведено як для всієї тривалості записів шумів, так і по характерних секторах.