Рівновага порожнистих циліндрів з гофрованим еліптичним поперечним перерізом при дії локального навантаження - Рожок, Л.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджується вплив локального навантаження на напружений стан елiптичних порожнистих цилiндрiв з гофрами в поперечному перерiзi на основi методу апроксимацiї функцiй дискретними рядами Фур’є. Наводиться розподiл полiв перемiщень та напружень.