Методичні принципи реставрації дерев’яних храмів в Україні у 1950-1980-х роках - Гончарова, К.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
У статті розглянуто засадничі положення теоретичної бази методики реставрації дерев’яних об’єктів культової архітектури України «на місцях», узагальнено практичний досвід, виокремлено специфічні реставраційні прийоми, застосовані на практиці у основних історико-етнографічних регіонах країни.