Функціональне використання замковиx комплексів Тернопілля: теоретичні осмислення й аналоги історичних традицій - Парацій, В.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
Виділені основні етапи, форми й наслідки вивчення й охорони замкових комплексів на теренах Західної України у міжвоєнний період (1919–1939).