Opportunities of non-transshipment communication between the ports of the Danube River and the Caspian Sea - Kotlubay, V.; Redina, I. (Економічні інновації, 2013)
Об'єднання VII міжнародного транспортного коридору з транспортним маршрутом гирлі Дунай - Чорне море - Азовське море - Волго- Донський судноплавний канал - р . Волга - Каспійське море є актуальним для України , воно дозволить збільшити транзитні вантажопотоки , які проходитимуть через її територію і відповідно збільшать додаткові надходження до бюджету України. Будь-який транспортний процес для ефективного функціонування вимагає злагодженої системи координації заснованої на логістичних принципах. Внаслідок чого доцільним буде створення спільного Російсько- Українсько- Азербайджанського міжрегіонального транспортно - логістичного центру , який міг би вирішувати завдання залучення та оптимізації управління вантажопотоками на Євро - Азіатському напрямку з використанням новітніх логістичних, інформаційних і телекомунікаційних технологій.