Intelligent transport systems - quality factor of the development of the transport system - Sotnichenko, L.; Zaderey, A. (Економічні інновації, 2013)
Розглянута інтелектуальна транспортна система – це новий напрям у науці, техніці, економіці та бізнесі, що розглядається як найефективніший інструмент для вирішення проблем транспорту. Встановлено: проблема впровадження ІТС є стратегічною, її рішення характеризує конкурентоспроможність країни на світовому ринку. Обґрунтовано: формування та впровадження ІТС підвищить ефективність управління перевезеннями, скоротить непродуктивні витрати на транспортування вантажів, пасажирів, прискорить розвиток національної транспортно-комунікаційної та економіко-інформаційної структур.