Синтез та визначення кристалічної структури шаруватих скандатів SrLn2Sc2O7 - Тітов, Ю.О.; Білявіна, Н.М.; Марків, В.Я.; Слободяник, М.С.; Краєвська, Я.А.; Чумак, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Термообробкою закристалiзованих нiтратiв синтезовано скандати SrLn2Sc2O7 (Ln = Pr, Nd, Sm, Eu, Gd, Tb) та методом рентгенiвської дифракцiї на порошках визначено їх кристалiчнi шаруватi перовськiтоподiбнi структури (ШПС). Проаналiзовано особливостi будови двошарової ШПС SrLn2Sc2O7 (Ln = La−Tb), виявлено фактори, що зумовлюють характер розподiлу атомiв стронцiю i РЗЕ та сприяють морфотропному переходу ШПС.